A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk! További információ, adatvédelmi nyilatkozatunk ITT érhető el. OK
1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.info@styleandhome.hu06 30 179 0990

Lakberendezés modern stílusban

Cikkünkben a RoomUp Interior Design-nal készült legújabb interjúnkat olvashatjátok, melyben a modern stílus kapcsán mondták el véleményüket a lakberendezők.  

Az első beszélgetésünk során említettétek, hogy a modern stílus nagyon közel áll hozzátok  és igen gyakran ebben a stílusban kérik az ügyfelek a lakásuk, otthonuk berendezését. Ennek a témának a boncolgatása sok olvasónk számára érdekes lehet.

K: Mit is takar mostanában a modern stílus kifejezés, hiszen mást jelentett ötven éve és mást jelent most?
RoomUp: A modern stílus a korszerű anyagok, formák és textúrák alkalmazása során kialakult stílus, ami egyszerű, letisztult formában ötvözi az előbbieket a funkcionalitással. A minimál stílus is hasonló, mégis abban különbözik, hogy sokkal melegebb, otthonosabb összhatást tesz lehetővé, ráadásul a technikai és technológiai újdonságok is mindig jól összeegyeztethetőek ezzel a stílussal. Szóval a kérdésre visszatérve a stílus maradt, ami volt, azonban a megjelenési formája változott meg. A modern stílus ebből adódóan örökké képes a megújulásra, ezért is kedvelik annyian. Sosem unalmas, mindig friss és tartogat meglepetéseket.

K: Mik azok a stílusjegyek, amiknek meg kell jelennie, akkor ha modern stílusban szeretnénk berendezni az otthonunkat?
RoomUp: Mondhatjuk, hogy a modern stílus a minimál családbarát változata. Letisztult, mégis meleg. Harmónikus barna árnyalatokkal, mégis belefér néhány szín. Szögletes, mégis előfordulhatnak benne íves részletek is. Anyagait tekintve fa, fém, kő, üveg megfelelő arányban való keverése mesterséges anyagokkal. Fontos a funkcionalitás, ami hozzásegít a rend megtartásához. A lelkét pedig a fények varázsa adja meg. A sok fény hatására a terek tágasabb érzetet nyújtanak. Díszítésként pedig alkalmazhatunk bármit, akár modern 3D-s tapétákat is. 

Top Trade Kft. - Vescom tapéta 

K: Milyen hideg burkolatokat választanátok ehhez a stílushoz?
RoomUp: Hidegburkolatok esetében szívesen választunk a Porcelanosa termékei közül. Például a Dover család tagjai kombinálhatóak jól egy modern térben. Szeretjük az újdonságokat, a gyártók technikai, technológiai újításai lenyűgöznek bennünket. Egyedülálló a piacon a Porcelanosa gyártónak a csempéből megoldott sarokeleme, mert nincs szükség élvédőre, hiszen a kiválasztott csempe családjához megtaláljuk a hozzá illő csempéből készült élvédőt.

VS Fürdőszoba szalon - Porcelanosa 

K: Mi a helyzet a melegburkolatokkal?
RoomUp: Legtöbb esetben a laminált padlóra esik a választás. Nagyon sokféle színben, méretben, textúrában kaphatóak és könnyedén lerakhatóak. Ha már a hidegburkolatoknál megemlítettük az innovációkat, akkor itt meg kell említenünk az EGGER Overall kollekcióját, hiszen már nem csupán laminált padlót gyárt, hanem parafa és nedvességálló design padlót is.
Az Overall kollekció előnye, hogy különböző padlótípusokat is lehelyezhetünk otthonunkba, akár laminált padlót, nedvességálló padlót és parafa padlót, otthonunk mégis egységes marad, hiszen ugyanabban a dekorban elérhetők a különböző padlótípsuok. Sőt, ha lépcsőre is szükségünk van, akkor szintén fordulhatunk az EGGER-hez, hiszen lépcső elemeket is gyárt az említett Overall kollekcióban, így a feljáró sem fog kilógni a sorból. Az egységes burkolat jól illeszkedik egy modern stílusú enteriőrbe, letisztultságot és harmóniát teremt.

IBDesign - EGGER Overall 

K: A tapétázás évek óta nagyon közkedvelt az otthonteremtők számára. Ha modern stílusú tapétát szeretnénk otthonunkba, akkor mit ajánlanátok?
RoomUp: A tapéta felöltözteti  falakat, azonban a stílusból adódóan nem szabad túlzásokba esni. Egy jól megválasztott tapéta szép fókuszpontja lehet az adott helyiségnek. Anyagát tekintve több fajta tapétát különböztetünk meg: papírtapétát, üvegfátyol/üvegszövet tapétát, vlies tapétát, textil tapétát és vinyl tapétát. Amennyiben ellenálló és időtálló tapétát szeretnénk, úgy a vinyl tapétát emelnénk ki. Egy jó minőségű vinyl tapéta ütés-, kopás- és fényálló, nedvesen tisztítható vagy akár fertőtleníthető, ezért a szobákon kívül különösen alkalmas a konyha, a fürdőszoba és az előszoba tapétázására is. A holland székhelyű Vescom cég már 1971 óta foglalkozik tapétagyártással, 150 minta és 2000 szín közül lehet választani, akár egyedi tapétát is legyártanak.

Top Trade Kft. - Vescom tapéta 

K: Említettétek, hogy egy modern stílusú otthon innovatív is egyben. A szőnyegek terén mi számíthat innovációnak?
RoomUp: A szőnyeg a lakás nagyon fontos része, csak jó minőségűt érdemes választani. Nagy kedvenceink a Jacaranda szőnyegei, melyek kézzel készítettek és 100 % gyapjú tartalmúak. Ezeket a szőnyegeket alaposabban megnézve láthatóak apró kis egyenetlenségek és szabálytalanságok, melyek a kézzel készítésről árulkodnak, tehát nem tömegtermékről, hanem igazi egyedi kézimunkáról van szó. Egy ilyen darab elhelyezése a lakásban annak értékét tovább növeli, ráadásul használat közben is kellemes, természetes érzést nyújt.

Top Trade Kft. - Jacaranda szőnyeg

Következő cikkünkben megmutatjuk, hogy hogyan tudsz magadnak modern stílusú nappalit, konyhát és fürdőszobát kialakítani. Olvashatsz továbbá arról is, hogy modern otthonodat hogyan teheted még modernebbé, azaz okos otthonná.