A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk! További információ, adatvédelmi nyilatkozatunk ITT érhető el. OK
1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.info@styleandhome.hu06 30 179 0990

A ragyogó glamour stílus

Az elmúlt két hétben a modern stílust boncolgattuk, melyről cikkeinket itt és itt érheted el. Ezen a héten egy másik közkedvelt lakberendezési irányzatról kérdeztük a RoomUp Interior Design lakberendezőit, ez pedig a glamour stílus. 

Style&Home: Mi is pontosan a glamour stílus?
RoomUp Interior Design: A glamour egy angol eredetű szó, mely ragyogást, csillogást, varázslatot jelent, és ez a stílusra is tökéletesen igaz. Eredetileg egy nőies stílusról beszélünk, de mivel a glamour nem vegytiszta stílus, tehát több stílus (art and deco, modern, barokk, klasszikus) keveréke, ezért megfelelően ötvözve akár férfiassá is alakítható a glamour. A glamour stílusú otthonban sok a fényes és csillogó felület, ugyanakkor elegáns és kifinomult is egyben. Ennél a stílusnál nagyon fontos az arányok finomhangolása, mert könnyen giccsessé válik, ugyanakkor ha eltaláljuk miből mennyit használjunk szemetgyönyörködtető eredményt érhetünk el.

Style&Home: Ez nagyon érdekes, amit az arány finomhangolásáról mondtok. Ez azt jelenti, hogy ennek a stílusnak a kialakításához otthonunkban mindenképpen lakberendezőt kell fogadni?
RoomUp Interior Design: Mindenképpen szerencsés olyanra bízni a tervezést, aki biztos érzékkel nyúl a különböző stílusokhoz és berendezési tárgyakhoz, de aki ezt valamiért mégis maga szeretné csinálni, annak sem kell megijedni, néhány egyszerű szabályt be kell tartani és a siker nem marad el. Először is, ami a legfontosabb a glamour stílusnál, hogy ki kell választani egy igazán hangsúlyos elemet, általában egy minta, vagy erőteljes szín az, ami azután a tér vezérfonalát adja. Azonban vigyázni kell arra, hogy ez a szín vagy minta ne dominálja a teret, de megfelelő mennyiségben jelenjen meg. Két másik kevésbé hangsúlyos színt is érdemes választani mely ezzel összhangban van, viszont ezekkel is óvatosan kell bánni. Ilyen kellemes színkombinációk a glamournál a fehér-fekete-arany, a lila-bézs-arany, sötétzöld-fekete-arany stb. Ami még fontos, hogy bátran válasszunk fényes, csillogós színeket, felületeket is, hiszen ettől lesz ragyogó a glamour.

Style&Home: Ha a színek már megvannak, mit kell még kiválasztanunk egy glamouros interior megteremtéséhez?
RoomUp Interior Design: A színek után a nagyon fontos a formák helyes megválasztása. A nagyon divatos egyszerű és letisztult szögletes formák helyett, ennél a stílusnál részesítsük előnyben az elegáns ívelt formájú, az izgalmas görbületű bútorokat, kiegészítőket.

Style&Home: Szóval, izgalmas görületek, nagyon buján hangzik...
RoomUp Interior Design: Igen, ebben a stílusban mélyen ott rejtőzik ez is, ezt a hatást a fényforrások helyes megválasztásával még tovább fokozhatjuk. A lámpák lehetőséget adnak további izgalmas formák és anyagok elhelyezésére a térben, miközben fokozzák a felületek és színek ragyogását, ami ennek a stílusnak az alapja. Azonban itt is vigyázni kell, nehogy túlzásokba essünk, ezért javasolt egy lámpacsaládot kiválasztani és annak az elemeit kombinálni.

Style&Home: A ragyogás megteremtése elég misztikusan hangzik, van erre is jó tippetek?
RoomUp Interior Design: Először is a megfelelő anyagot kell megválasztani, ami fényes, tükröződő felületet ad pl. fém, vagy fémes felületek, kristály, selyem stb. Majd ezeket a felületeket megfelelő irányból meg kell világítani. Hasznos tipp még egy nagyobb méretű kristály csillár elhelyezése az étkezőasztal felett. Ez mindig nagyon mutatós látvány, főleg ha az étkező asztal felületei is valamennyire fényesek. 

Style&Home: Amit nagyon nehezen tudok elképzelni és mióta a glamour stílusról beszélgetünk, azóta gondolkodom rajta: hogy lehet egy konyha glamour, hiszen manapság a konyhák szögletesek, funkcionálisak?
RoomUp Interior Design: A bútorfrontok terén választhatunk magasfényű vagy selyemfényű felületeket, aki nem elégszik meg ennyivel, az a fogantyúkkal is fokozhatja a látványt pl egy Swarovski kristályokkal díszített darabbal, a falra tehetünk üveg, csillogó fémes hatású kompozitanyag vagy greslap, esetleg polírozott kőhatású lap burkolatot és megfelelő kiegészítőkkel pedig tökéletesíthetjük a látványt.

Tehát összefoglalva, aki a glamour stílus mellett teszi le a voksát, az szereti az életet, a sokszínűséget, a tündöklést, a fényűzést. Személyiségét csillogó, elegáns otthona tükrözi vissza.